Mr sci. dr Slađana Sakač

Dečji neurolog
Mr sci. dr Slađana Sakač

Mr sci. dr Slađana Sakač, specijalista dečje neurologije i subspecijalista kliničke neurofiziologije sa epileptologijom rođena je  u Šapcu, gde je završila osnovnu školu.

Završila je srednju prirodno-matematičku Gimnaziju Jovan Jovanović Zmaj u Novom Sadu i tada je proglašena za najboljeg đaka generacije 1988.godine.

Medicinski fakultet završila u Novom Sadu 1995.godine.

Od 1996. godine zaposlena je na Klinici za neurologiju Kliničkog centra Vojvodine.

Specijalistički ispit iz oblasti dečje neurologije je položila 2001. godine.

Tokom 2002/2003. završila je Školu kliničke elektroencefalografije pod mentorstvom prof. dr D. Sokića u Beogradu na Institutu za Neurologiju, Kliničkog centra Srbije.

Magistarsku tezu odbranila gde je stekla zvanje  magistra  medicinskih nauka.

Kao stipendista Evropske federacije neurologa je više meseci bila radno angazovana na Klinici Neurologisches Zentrum Rosenhugel-Freiherr Nathaniel von Rotschild, u Beču pod mentorstvom prof. dr Bruno Mamoli.

Završila je subspecijalističke studije na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu i stekla je stručno zvanje specijaliste uže specijalizacije iz kliničke neurofiziologije sa epileptologijom.

Od 2019. je šef kabineta za elektroencefalografju (EEG) i evocirane potencijale (EP) na Klinici za Neurologiju, KCV.

Višegodišnje kliničko iskustvo u radu sa pacijentima obolelim od epilepsije raznih generacijskih dobi, kao i ostalim patoloskim stanjima u neurologiji dece i odraslih. Član je mnogih nacionalnih i internacionalnih udruženja. Autor je i koautor brojnih radova. Aktivno govori nemački jezik. Majka troje dece.

Mr sci. dr Slađana Sakač, specijalista dečje neurologije i subspecijalista kliničke neurofiziologije sa epileptologijom. U ordinaciji Neuropraxis obavlja elektroencefalografske (EEG) preglede odraslih i dece, kao i  kliničke preglede dece i odraslih sa epizodičnim poremećajima stanja svesti i epilepsijom.